vineri, 14 iunie 2013

Parcul copilariei

Parcul Dendrologic ”Arboretumul” din Bazosu Nou, Comuna Bucovat, Timis


       Noi, locuitorii din Bucovat si Bazosu Nou suntem privilegiați că pe teritoriul comunei noastre există acest minunat loc, pe care cu mândrie il numim ”Parcul copilăriei noastre”. Aici ne-am petrecut o bună parte a timpului liber, ne-am jucat, am invățat și am legat prietenii. Parcul dendrologic este o adevărată colecție științifică, un adevărat laborator verde și un adevărat muzeu viu care merită vizitat în orice anotimp. Ar fi nedrept din partea noastră să nu exploatăm aceasta oportunitate de a petrece cât mai mult timp în sânul naturii. 
       Pe copil îl impresionează și emoționează tot ce-l înconjoară: câmpul, pădurea, păsările. florile... și este de datoria noastră, a celor mari, să le păstrăm intacte, să le ocrotim, să le îngrijim și să le exploatăm cu prudență, pentru ca și copiii noștri să se bucure de bogățiile și frumusețile naturii. Să fim exemplul pentru ei și să-i învățăm să iubească tot ce-i înconjoară, pentru că fără dragoste fața de natură și animale, omul nu poate să simtă din plin frumusețile vieții. 
       Dacă vom reuși să insuflăm copiilor dragostea de pădure, generațiile viitoare vor beneficia de un aer mai curat și un mediu mai sănătos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu